شرح خبر
طالب‌زاده در رونمایی از مستند «تولد در زمین سوخته»:
عرصه مستندسازی بین‌المللی میدان امروز نبرد فرهنگ و هنر متعهد ایران است
    هشتم تیر ١٣٩٣ ساعت ٢١:٣٧      
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با سالروز مبارزه با سلاح‌های میکروبی و شیمیایی مراسم رونمایی از مستند تولد در زمین سوخته به‌کارگردانی وحید فرجی با حضور سلیم غفوری و نادر طالب‌زاده کارشناسان فرهنگی و تقی‌پور رئیس موزه صلح تهران و دو تن از جانبازان شیمیایی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

نادر طالب‌زاده در این مراسم گفت: متأسفانه در سالیان گذشته برای ورود نیروهای فرهنگی متعهد به عرصه فرهنگ و هنر ایران موانعی ایجاد شده بود؛ اما این موج جدید از جوانان هنرمند و رسانه‌ای ایرانی که وارد عرصه شده‌اند تمام معادلات را عوض خواهند کرد و عرصه را تغییر خواهند داد. اما در این میان رسانه ملی و بقیه ارگان‌های مهم دولتی و حاکمتی موظف‌اند تا از این آثار حمایت کنند. رسانه ملی موظف است که این مستند و مستندهایی شبیه به این را که توسط نسل جوان مستندسازی در ایران تولید می‌شود، پخش کند و بلندگویی برای این‌گونه کارها شود.

وی با بیان اینکه نمایش این مستندها در زمان مناسب تنها وظیفه تلویزیون نیست افزود: گاهی اوقات حتی تحلیل فیلم‌های مستند نیز باعث دیده شدن آنها می‌شود. طالب‌زاده اضافه کرد: تلویزیون باید خود را علاقه‌مند به نمایش این‌گونه آثار نشان دهد، به این دلیل که این آثار مهمتر از آدم‌ها هستند. آدم‌های فرهنگی و رسانه‌ای باید در ایران معرفی شوند، کشورهای غربی از دهه‌های گذشته کار تحلیل مستندها و معرفی آدم‌های‌شان را به‌صورت متناوب در کشور خود انجام می‌دادند و آنها را نقد می‌کردند که این تبدیل به یک سنت و پیشرفت آنها شد و ما نیز باید این کار را انجام دهیم و احساس می‌کنم این کار باید در کشور فرهنگ شود.

طالب‌زاده اضافه کرد: امروز  مستندسازان جوان و مذهبی و دارای علاقه و استعداد وارد مستندسازی شده‌اند و در دانشگاه‌ها به‌خوبی در حال تولید این‌گونه آثار هستند و مستندسازی ایرانی در حال توسعه است. ما هم در برنامه «راز» اهتمام ویژه‌ای به معرفی مستندسازان ایرانی داریم و فکر می‌کنم در حدود 20 نفر از این افراد نیز در برنامه «راز» حضور یافته‌اند.

به‌گفته این کارشناس فرهنگی همین که این فیلم‌ها در داخل کشور دیده شود و سروصدا کند در خارج از مرزها نیز به‌خوبی دیده می‌شود.

طالب‌زاده افزود: این واضح است که امروز این ایران است که جبهه‌ مقابل جبهه‌های معاند است و عرصه  مستندسازی به‌خصوص در عرصه بین‌المللی میدان امروز نبرد ماست.

وی با اشاره به اینکه مستندسازی در ایران رو به جلو و پیشرفت قرار دارد، تصریح کرد: پیش از اینکه رقیبی بیاید ما باید خودمان پیشگام شویم و در موضوعات مختلف ورود پیدا کنیم. جمهوری اسلامی این ظرفیت را دارد، به‌خصوص مستندسازان بین‌المللی که می‌تواند صدای فیلم‌سازی آنها در خارج از کشور نیز به خودی خود شنیده شود.



کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...